Foto's: 2 oude postkaarten van het klooster en toen nog instituut van de Zaligmaker en de Heilige Maagd. De foto links toont de voorgevel zoals u deze ook nog altijd te zien kan krijgen via de Brusselstraat. De foto rechts toont de achtergevel zoals deze ook nog vanaf de huidige resterende structuur zichtbaar is. (Beiden Replica)
Al vrij snel werden er op het terrein sleuven in het park gemaakt om vrachtwagens en legermateriaal zo onopvallend mogelijk te kunnen opstellen. Er verscheen er op het domein een grote loods die dienst deed als garage voor het onderhoud van de vele vrachtwagens die hier aan de site waren gekoppeld.
De Duitse eenheden die worden genoemd in combinatie met deze site zijn de 11e Compagnie van het 33e Duitse Infanterieregiment, het 595 Infanterieregiment en het 326e Infanterieregiment. Er is ook nog sprake van een transportkorps met de naam "Urtel" en een hulpcompagnie. In totaal zou de site plaats hebben geboden aan een 200 tal Duitse soldaten. Daarnaast werden er ook nog eens evenveel Duitsgezinde met de op dat moment vijand, meeheulende Belgen gepositioneerd. Deze waren vrij courant in dergelijke bevoorradings- en transporteenheden tewerkgesteld. Deze laatsten kregen hun slaapplaatsen toegewezen in de Zwitserse hut die heden ook nog in minder goede staat teruggevonden worden achteraan het domein.
Ook aan deze site gekoppeld maar niet verder in detail besproken wegens totaal onvolledig qua gekende info, is zoals op zovele plaatsen, het bestaan van onderaardse gangen. Deze dienden dan om ongehinderd van het domein met het opgeëiste klooster weg te kunnen geraken zonder vanuit de lucht gespot te kunnen worden. De gangen zouden gelopen hebben in de richting van de Zavelstraat en de Tenbroekstraat. Er wordt in dit verband wel verwezen naar een hoevetje langs de Zavelstraat waar nog restanten van een dichtgemetste deur te vinden zouden zijn in de kelders. Dit zou ooit een toegang geweest zijn tot alvast 1 van die gangen. Zoals meestal in die verhalen eindigt het met de melding dat een gedeelte van de gangen zou gedynamiteerd zijn bij het vertrek van de Duitsers bij de bevrijding in September 1944. Het blijven leuke verhalen maar meestal zeer moeilijk om nog sluitend en correct qua verhaal te krijgen.